تبلیغات X
سفارش بک لینک
آموزش ارز دیجیتال
ابزار تادیومی
خرید بک لینک قوی
صرافی ارز دیجیتال
خرید تتر
خدمات سئو سایت
چاپ ساک دستی پارچه ای
چاپخانه قزوین
استارتاپ
آموزش خلبانی a>
طراحی سایت در قزوین
چاپ ماهان >
دزدگیر هایکویژن
دزدگیر هایکویژن
هوش مصنوعی فارسی
تابلو دکوراتیو
حفاظ شاخ گوزنی
درب آکاردئونی
درب فرفورژه
حفاظ پنجره
راه اندازی طلافروشی


شیمی و فناوری اسانس - دلائل راه اندازی رشته شیمی و فناوری اسانس s

شیمی و فناوری اسانس - دلائل راه اندازی رشته شیمی و فناوری اسانس

موضوعات
Category

نظرسنجی
Poll

ارزیابی شما از رشته شیمی و فناوری اسانس




کدهای اختصاصی
Code

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 300
» بازديد ديروز : 26
» افراد آنلاين : 1
» بازديد ماه : 325
» بازديد سال : 299
» بازديد کل : 37478
» اعضا : 19
» مطالب : 33

دلائل راه اندازی رشته شیمی و فناوری اسانس


تاریخ انتشار پست : جمعه 15 بهمن 1389 بازدید : 2398

در این پست تصمیم دارم به دلائل راه اندازی این رشته از نگاه موسسان طرح بپردازم

 

 

آشنایی با اسانس ها

 

اسانس ها مايعاتي فرار، منعكس كننده و تركيباتي معطر و بي رنگ با منشأ ترپني و الكلي و ... مي باشند.  اسانس ها مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی بسیار متفاوت از یکدیگر بوده و دارای بوی بسیار قوی و نافذ می باشند. از آنجایی که اسانس ها عمدتا از ترکیبات غیر قطبی تشکیل شده اند ، در دمای محیط و در مجاورت هوا تبخیر می شوند و به همین دلیل به آنها روغنهای فرار، روغنهای معطر، روغنهای استری و یا اسانس های روغنی می گویند. البته این خاصیت اسانس ها از آن ها ترکیباتی بسیار کاربردی ساخته است چرا که فراریت باعث می شود تا بوی ناشی از این ترکیبات در فضا به خوبی منتشر شود.

 

 

چرا انسان به سمت استفاده از اسانس گرایش پیدا کرد؟

 

به طور کلی ذائقه بشری همواره انسان ها را به استفاده بیشتر از چیزهایی که می توانند نقش ایجاد تحول در روزمره گی زندگی را بر عهده داشته باشند سوق داده است. یکی از چیزهایی که توانسته این حس بشری را برانگیخنته کند ، مواد معطر و در راس آنها اسانس ها بوده است. البته اینکه چرا بعضی از روایح در گذر تاریخ لقب بوی خوش و بعضی دیگر بوی نا خوش را به خود گرفته اند شاید مفهومی صرفا انتزاعی  نباشد ولی باید پذیرفت که تنازع بر سر تخصیص درصد عینی بودن و ذهنی بودن می تواند این امر را به موضوعی مورد علاقه برای فلاسفه مبدل کند که به علت فاصله گرفتن از موضوع مورد بحث ما ازآن به سرعت عبور می کنیم.

البته  استعمال اسانس ها به عنوان شاخص ترین مواد معطر (باید توجه داشت تمام مواد معطر اسانس نیستند و تمامی اسانس ها از بویی خوش برخوردار نیستند) به دوران باستان باز می گردد. نوشته هایی بدست آمده است که نشان می دهد مصریان ۴۰ قرن قبل از میلاد می دانستند که چگونه اسانس ها را از گیاهان بدست آورند به طوریکه آنها در آن زمان (در حدود ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح) از روغنهای معطری که از گیاهان بدست می آوردند برای انجام مناسک مذهبی، آئین ها و مداوای بیماران و نیز مومیایی کردن فراعنه استفاده می کردند.

 

 

 اسانس ها دارای چه خصوصیاتی هستند؟

 

به طور کلی اسانس ها ترکیبات بی رنگی هستند، بخصوص اگر تازه و خالص تهیه شده باشند. با گذشت زمان به علت اکسید شدن رنگ آنها تیره می گردد. این مواد در الکل کاملا حل می شوند، در صورتی که با آب غیر قابل اختلاط (به علت خاصیت غیر قطبی که دارند) هستند. اما به اندازه کافی در آب حل شده و بوی خود را به آن انتقال می دهند (مانند عرقیات گیاهی از جمله گلاب) .

 

مواد اصلی موجود در اسانس ها در اثر حرارت و گرما تغییر می یابند و این یکی از دلائل پیچیده شدن فرایند استخراج اسانس ها می باشد. چرا که ما از یک سو برای خارج نمودن اسانس از گیاه مورد نظر به حرارت نیاز داریم و از سوی دیگر این حرارت به ترکیبات مهم اسانس آسیب می زند. به طوریکه امروزه اسانس های مرغوب از یک گیاه که دارای فاکتورهای استاندارد از یک اسانس ایده آل باشد ، بسیار گرانقیمت می باشد.

البته  یگانه دلیل  گران بودن بخش اعظمی از اسانس ها این عامل نمی باشد بلکه عواملی چون، مقدار کم اسانس در گیاهان وابستگی شدید به شرایط آب و هوایی و هم چنین نبود پژوهش و به تبع آن علم و دستاورد معتبر علمی-کاربردی  در این زمینه(به ویژه در کشور ما) مزید بر علت شده است.

 

اهمیت و کاربرد اسانس ها:

 

اسانس ها امروزه کاربرد گسترده ای در زندگی بشردارند.عمده مصرف اسانس ها به دلیل معطر بودن و داشتن طعم هایی منحصر به فرد و دل چسب در صنایع غذایی، عطرسازی و لوازم آرایشی، داروسازی می باشد.

 

 

ضرورت ایجاد رشته شیمی و فناوری اسانس:

 

کشور ما ایران به دلیل برخورداری از شرایط خاص آب و هوایی و بهره بردن از اقلیم های متنوع ، رویشگاه مناسبی برای بسیاری از گونه های گیاهی است و در این میان گیاهان اسانس دار سهم بسزایی دارند؛ به طوریکه گونه های متنوعی از آنها در نقاط مختلف ایران  یافت می شود. اما متاسفانه تولید و بهره برداری از این منابع عظیم بسیار کم تر از توان بالقوه کشور عزیز ما می باشد.

 

از مهم ترین عوامل وجود این وضعیت می توان به سه عامل زیر اشاره نمود؛

 

اول:عدم وجود نیروی انسانی آگاه و کار آزموده

 

دوم:کمبود دانش مورد نیاز وکافی در زمینه استخراج و استاندارد سازی این محصول بر اساس استاندارد های روز دنیا

 

سوم:عدم شناخت کافی از اسانس ها( به عنوان دسته ای مهم از ترکیبات شیمیایی ) و گیاهان مولد آن

 

 

دانشگاه کاشان با هدف پر کردن خلا موجود در این سه زمینه اقدام به راه اندازی این رشته نموده است.

 

نظرات
نظرات مرتبط با این پست
مهدی
مهدی در تاریخ 05:37 ساعت 05:37 گفته :
به به بالاخه شما هم دست به کار شدی
منم آپم
بیا و نظر بده
مهسا
مهسا در تاریخ 07:03 ساعت 07:03 گفته :
سلام خسته نباشید.می خواستم در مورد بازار کار این رشته ازتون بپرسم .چون ثبت نام دانشگاه آزاد مهتلش روبه پایانه ممنون میشم جواب منو زودتر بدین.آیا پایان نامه هم داره؟با توجه به اینکه رشته جدیدیه آیا مراکزی هم برای اشتغال به کار داره؟
بازار کار : با سلام موسسان رشته بر این باورند که با توجه به احساس نیاز موجود در این زمینه اقدام به تاسیس این رشته کرده اند. و امیدوارند دانشجویان بیرون آمده از این رشته فاصله اندکی با اشتغال داشته باشند اما برای من که الان مشغول به تحصیل در این رشته هستم این احساس نیاز به چشم نیامده البته در صورتی که برنامه ها بر طبق پیش بینی ها پیش برود ما می توانیم در کارخانه هایی چون ایرانی گلاب ، باریج اسانس ٰٰ، و کارخانجات مشابه یا کارخانجاتی که به طور اختصاصی به تولید اسانس مشغولند و یا کارگاه هایی که به سرمایه های کمی نیاز دارند مشغول به کار شویم ولی به هر صورت همانطور که در جواب یکی از دوستان گفتم اظهار نظر قطعی بماند بعد از به ثمر نشستن اولین گروه فارغ التحصیلان(که من هم جزو آنها می باشم) چرا که احساس می کنم نظر دقیقی نمی توانم بدهم البنه کاملا آگاهم که شما در آن موقع آب از سرتان گذشته ولی شخصا به این رشته امید زیادی دارم به نظر من شما در این شرایط بهتر است به بررسی مقایسه ای روی بیاورید این گرایش را در کنار سایر گرایش های شیمی ببینید واقعا بازار کار در زمینه سایر گرایش های شیمی بد و در حد افتضاح می باشد پس شاید این گرایش حداقل به خاطر نو بودن و عدم اشباع شدگی نیاز های احتمالی بتواند پاسخی قانع کننده به انتظارات شما بدهد -بله این رشته پایان نامه دارد پست اصلاح شد ممنون از سوالتان
صالح
صالح در تاریخ 03:48 ساعت 03:48 گفته :
سلام چراقالب وبلاگ به اون قشنگی رو عوض کردید؟اون خیلی قشنگتربود.
پاسخ : : امیدوارم از این یکی خوشتون بیاد.
سعید
سعید در تاریخ 10:34 ساعت 10:34 گفته :
خدایی اسانس ذر حد داشتن وبلاگ هست که تو وبلاگ راه انداختی؟به خلق خدا گفتی اسانس در دنیا 1علمه 200-300 ساله است ولی توی مملکت ما هیچی؟به خلق خدا گفتی هرچی روی اسانس میخوای کار کنی قبلا همون کار با سطح خیلی بالاتری کار شده؟امیدوارم تو هم نخوای همون ... که تحویل ما دادن به خلق خدا بگی!!!!!!!! موفق باشی
پاسخ : : سلام
<br><br>حتما هست که راه انداختم
<br>در دنیایی که برای دانلود کلیپ یا آهنگ یا هر چیز دیگه ای وبلاگ که نه سایت راه میندازن، مطمئنا اسانس هم ارزش بیشتر از وبلاگ را دارد که فعلا امکانات بنده در همین حد است
<br>
<br>بخواهی، نخواهی اسانس ها شاخه ای از ترکیبات طبیعی هستند و مدنظر برخی دانشمندان هم قرار گرفته اند. اگر علمی نبود، انتشارات معتبری جون وایلی یا آبردن، نییر، آلورد، ای پی و ... در مورد آنها کتاب منتشر نمی کردند.

<br>اگر فرصت کنم در آینده پاسخ های کامل تری خواهم داد.
<br>
<br>هم چنین آنچه که برای من قطعیت دارد مهجور بودن این صنعت (به عنوان یک صنعت پایه) و صنایع وابسته نظیر عطرسازی و ... در ایران است و امید آن دارم که روزی این عقب ماندگی ها جبران شود.
نام :
ایمیل :
وب سايت :
کد تاييد :        
متن دیدگاه :

تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد